onsdag 27 januari 2010

Preliminärbokning!

Igår träffade vi kyrkoherden och förhörde oss ordentligt om hur det hela går till, hur de brukar göra och så vidare.

Det gick jättebra helt enkelt, vi fick fin kontakt och det slutade med att vi preliminärbokade kyrkan midsommar (25 juni) klockan 14.00!

WOHO!

K vill känna lite på det ett tag sen ska vi höra av oss och (ja, jag vet att det kommer att bli så så preliminärbokningen är bara för hans manligt velande skull ;P) boka den ordentligt. Tillåter vädret kommer vi att vara utomhus men annars är backupplanen att gå in.
Eds Kyrka:




Det är en medeltidskyrka från 1100talet, vilket är perfekt med tanke på att vi båda är medeltidsjunkies. Den är ganska liten och intim, och vätter ned mot Edssjön som ligger precis bakom. Det är fullt med träd och natur runt om och supermegavackert på sommaren!

Prästen vi träffade var jättemysig och proffsig men ändå med glimten i ögat. Och skägg. Jag gillar skägg på präster! Han har jobbat i Linköping under rätt många år, och ansvarat för Domkyrkan om jag förstod saken rätt. Det känns skoj att han har en koppling dit eftersom K är därifrån. Vi har inte ens diskuterat möjligheten att vara där och gifta oss eftersom vårt liv är här nu och de flesta vi umgås med finns i närheten här. Så nu känns det lite som att han också får med sin bakgrund lite, vilket är väldigt bra! De satt och bubblade om olika platser och så vidare, superfint.

Vi fick med oss en broschyr som talar om precis hur vigseln går till också. Allt kändes bra för oss båda två, de bitar som kändes något främmande var sånna som man får modifiera, typ löftena.


Så jag är mycket nöjd.
Dessutom tänker jag visa er lite bilder på festlokalen nu, för den ska bokas idag nämligen!
Rosersbergs Scoutgård Orrgården. Ligger sjukt fint till. Nära tåget och lättillgängligt med bil mitt i ett bostadsområde men ändå avskilt. Den är omgiven av skog och har en stor gårdsplan. Vi har inte tittat ordentligt på insidan men det kändes bara wow när vi kom dit, för oss båda, så det blir dit vi kommer att behöva skeppa folk efter vigseln!



Ah, det rullar frammåt.
Kärlek!

4 kommentarer:

  1. Yay! Vad kul! Både kyrkan och lokalen ser supermysiga ut =)

    SvaraRadera
  2. Vad fint det är! Scoutgården ser ju underbar ut, typ mälarens svar på Kapitelhusgården!
    Åh, och apropå religion! Behöver du skratta mitt i allt planerande, kolla in riketssal.se. Ny humorsajt, av skåningar, för alla med humor :)
    Åh, och om du kör fast med idéhistorian så finns sparknotes.com, bara att söka på den jobbiga filosofen och få en lättförståelig förklaring och analys.

    SvaraRadera
  3. Tack hörrni! Jag tror verkligen att det blir bra.

    Speciellt tack till Elins länk x]

    SvaraRadera